en grön maträtt
Du behöver
sugar snaps (vägde inte, men typ 150-200g fryst, välj mängd själv)
haricots verts (vägde inte, men typ 200-300g fryst, välj mängd själv)
1/3 grillad kyckling (rester från gårdagens ölkyckling, får muta Gustav att skriva ut receptet)
1 burk kokosmjölk (400g) + 1/3 vatten hällt i burken så allt gott kommer med
1/2 gullök
1/2 zucchini
1 tsk grön currypasta (1/2+1/2, olika tillfällen så läs noga)
en nypa salt
1 tsk kokosflingor
sjögräsnudlar, drygt en påse
smör till stekning
Såhär gör du
Finhacka lök och stek den mjuk i smör på medelvärme, tillsätt 1/2 tsk grön currypasta och lite mer smör, rör runt, smäll i haricots verts och stek dem mjuka. Skiva zucchinin i 0,5 cm tjocka skivor som du sedan delar på mitten och sen mitten igen, släng den i stekpannan och stek på medelvärme. Under tiden du steker grönsakerna kan du ta fram en liten kastrull som rymmer kokosmjölken + sugar snapsen, låt koka upp och tillsätt 1/2 tsk grön currypasta, låt koka lite till. Skär kycklingen i små bitar medan kokosmjölken kokar upp och smäll ner i pannan med grönsaker, släng på en nypa salt och strö över kokosflingor.
När allt stekts klart och kokats klart så smäller du i kokosmjölksblandningen i stekpannan och låter småputtra lite. Häll sjögräsnudlarna i ett durkslag, skölj i ljummet vatten och klipp nudlarna så de blir kortare. Lägg dem i pannan, blanda ordentligt och låt puttra 2-3 minuter.
Ät och njut!