beztamatbloggen.blogg.se

Äntligen har vi (Gustav och Mikkis) skapat en blogg där vi kan publicera recept på all trevlig och otrevlig mat vi lagar, efterfrågan på recept till Mikkis jävla instagrambilder har fått effekt. Hoppas ni gillar bloggen (egentligen bryr vi oss inte, har bara tröttnat på att skriva ner recept på papper).

en grön maträtt

Publicerad 2013-04-17 10:02:17 i Allmänt,

Du behöver
sugar snaps (vägde inte, men typ 150-200g fryst, välj mängd själv)
haricots verts (vägde inte, men typ 200-300g fryst, välj mängd själv)
1/3 grillad kyckling (rester från gårdagens ölkyckling, får muta Gustav att skriva ut receptet)
1 burk kokosmjölk (400g) + 1/3 vatten hällt i burken så allt gott kommer med
1/2 gullök
1/2 zucchini
1 tsk grön currypasta (1/2+1/2, olika tillfällen så läs noga)
en nypa salt
1 tsk kokosflingor
sjögräsnudlar, drygt en påse
smör till stekning
 
Såhär gör du
Finhacka lök och stek den mjuk i smör på medelvärme, tillsätt 1/2 tsk grön currypasta och lite mer smör, rör runt, smäll i haricots verts och stek dem mjuka. Skiva zucchinin i 0,5 cm tjocka skivor som du sedan delar på mitten och sen mitten igen, släng den i stekpannan och stek på medelvärme. Under tiden du steker grönsakerna kan du ta fram en liten kastrull som rymmer kokosmjölken + sugar snapsen, låt koka upp och tillsätt 1/2 tsk grön currypasta, låt koka lite till. Skär kycklingen i små bitar medan kokosmjölken kokar upp och smäll ner i pannan med grönsaker, släng på en nypa salt och strö över kokosflingor.
När allt stekts klart och kokats klart så smäller du i kokosmjölksblandningen i stekpannan och låter småputtra lite. Häll sjögräsnudlarna i ett durkslag, skölj i ljummet vatten och klipp nudlarna så de blir kortare. Lägg dem i pannan, blanda ordentligt och låt puttra 2-3 minuter.
 
Ät och njut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela