beztamatbloggen.blogg.se

Äntligen har vi (Gustav och Mikkis) skapat en blogg där vi kan publicera recept på all trevlig och otrevlig mat vi lagar, efterfrågan på recept till Mikkis jävla instagrambilder har fått effekt. Hoppas ni gillar bloggen (egentligen bryr vi oss inte, har bara tröttnat på att skriva ner recept på papper).

kyckling panerad i fläsksvålar

Publicerad 2013-04-08 20:48:11 i Allmänt, fågel, lchf/glutenfritt, middag, såser,

För sex portioner behöver du
3 stora kycklingfiléer
fläsksvålar (använde märket lyka)
2 ägg
peppar
 
Tina kycklingen om den är fryst och skär den på mitten så det blir sex klumpar. Sätt ugnen på 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Häll ner ca 1/3 av påsen fläsksvålar i en matberedare (vi har nån liten grej som man fick med vårat mixerset där de är två knivblad som går runt, antar att det är samma sak) mixa till en konsistens som påminner om ströbröd, går väldigt fort. knäck två ägg i en skål eller på en tallrik och vispa ihop dem. Doppa kycklingen i fläsksvålen sen i ägg och sedan i fläsksvålen igen, lägg på plåten. Smäll på lite nymalen peppar (valfritt) och in i ugnen 30 minuter MEN sätt klockan på 15 minuter, vänd sedan på kycklingen och låt sedan stå inne ytterligare 15 minuter.
 
Kvällens tema var grekiskt med en twist så tillbehören blev oliver och tzatziki, sallad och avokado.
Tzatziki gör du såhär: riv gurka, strö på massa salt och låt stå några minuter, pressa ner två/tre klyftor vitlök i en skål med 2-3 dl turkisk yoghurt. Pressa ur saften ur gurkan och lägg den i yoghurten, på med nymlen peppar och rör om, in i kylen, är nästan godare dagen efter då vitlöken dragit och gett massa smak.
 
Supergod middag och helt fri från gluten och tillsatt socker. LCHF gör det igen, godare än "vanligt" panerad kyckling.
 
Vill tillägga att fläsksvålar luktar för jävligt, typ som en katts andedräkt så ett hett tips är att inte lukta i påsen och ha en sjal över näsan när ni kör dem i matberedaren.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela