beztamatbloggen.blogg.se

Äntligen har vi (Gustav och Mikkis) skapat en blogg där vi kan publicera recept på all trevlig och otrevlig mat vi lagar, efterfrågan på recept till Mikkis jävla instagrambilder har fått effekt. Hoppas ni gillar bloggen (egentligen bryr vi oss inte, har bara tröttnat på att skriva ner recept på papper).

tomatsås

Publicerad 2013-04-23 21:21:00 i Allmänt, middag, såser, vegetariskt,

Enkellt och gott, skulle kunna dricka den ren både kall som varm.
Du behöver
500g krossade tomater (+ halva paketet med vatten så man får med allt)
1/2 aubergine
4-5 vitlöksklyftor, små
1/2 gul lök
3-4 blad basilika, finhackade eller rivna i bra storlek
1 knivsudd sambal oelek
salt, peppar och oregano
olja till stekning
 
Gör såhär
Är du rädd för vitlök går den bra att pressa ner två klyftor och slänga i mer sen när du hällt ner de krossade tomaterna, vitkigt att smaka av.
Finhacka löken, pressa vitlöken och stek i olja tillsammans med sambal oelek i en kastrull på medelvärme. Skiva aubergingen i tunna skivor (0,5 cm typ) sen tre gånger på längen och två gånger på bredden så du får små kuber typ. När löken är mjuk blandar du ner aubergine, basilika samt lite mer olja och steker ett par minuter till. Häll på tomatsås, vatten och kryddor som får koka upp under lock, när de bubblar sänker du värmen rejält och låter puttra allt mellan 5-45 minuter. Typ så lång tid den tar för dig att rulla och steka upp köttbullar.
Glöm inte att mixa tomatsåsen med mixerstav, blir lite jobbigt med bitar av aubergine och krossade tomater, enligt mig i alla fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela