tomatsås
Enkellt och gott, skulle kunna dricka den ren både kall som varm.
Du behöver
500g krossade tomater (+ halva paketet med vatten så man får med allt)
1/2 aubergine
4-5 vitlöksklyftor, små
1/2 gul lök
3-4 blad basilika, finhackade eller rivna i bra storlek
1 knivsudd sambal oelek
salt, peppar och oregano
salt, peppar och oregano
olja till stekning
Gör såhär
Är du rädd för vitlök går den bra att pressa ner två klyftor och slänga i mer sen när du hällt ner de krossade tomaterna, vitkigt att smaka av.
Finhacka löken, pressa vitlöken och stek i olja tillsammans med sambal oelek i en kastrull på medelvärme. Skiva aubergingen i tunna skivor (0,5 cm typ) sen tre gånger på längen och två gånger på bredden så du får små kuber typ. När löken är mjuk blandar du ner aubergine, basilika samt lite mer olja och steker ett par minuter till. Häll på tomatsås, vatten och kryddor som får koka upp under lock, när de bubblar sänker du värmen rejält och låter puttra allt mellan 5-45 minuter. Typ så lång tid den tar för dig att rulla och steka upp köttbullar.
Glöm inte att mixa tomatsåsen med mixerstav, blir lite jobbigt med bitar av aubergine och krossade tomater, enligt mig i alla fall.