Ugnspannkaka LCHF
Gustav har haft cravings efter ugnspannkaka/fläskpannkaka men vi har inte riktigt haft allt hemma eller haft tid att laga det.
Du behöver
3 stora ekologiska ägg
350g keso
1 msk fiberhusk
0,75 dl vispgrädde (40%)
4 skivor stekfläsk
ca 150g riven ost, en mild ost utan mycket smak
Gör såhär
Sätt ugnen på 225°.
Klipp stekfläsket i mindre bitar och stek det knaprigt. Riv osten. Blanda keso, ägg, grädde och fiberhusk i en bunke och mixa till en slät smet med mixerstav.
Tag fram en ugnsfast form, lägg bacon i bottnen, strö på den rivna osten och bred sist på smeten. Låt gräddas mitt i ugnen ca 20 minuter, tills pannkakan fått en gyllene nyans. Lät pannkakan stå kvar i 10 minuter på eftervärme då den endast fått färg i kanterna men var "klar".
Tillbehör
Keso med kanel
lingonsylt
kokta vinbär/frysta bär med en skvätt vatten och en nypa steviasötning