Gluten- och sockerfri rulltårta med smörkräm
Innehåller nog jävligt mycket kolhydrater så detta är väl inget för de som kör strikt lchf
Du behöver
3 stora ägg
1 dl sukrin(icas egna funkar lika bra, är exakt samma fast billigare typ)
1/2 tsk bikarbonat
0,75 dl potatismjöl
3 tsk kakao
1 knivsudd vaniljpulver
Sätt ugnen på 200°.
Vispa ägg och sukrin pösigt, helst med maskin då det tar ett tag för hand. Blanda i resten av ingredienserna och vispa snabbt ihop. Häll på en en klädd plåt och försök forma den så rektangulär som möjligt. Gräddas cirka 8-10 minuter. När kakan är klar vänder du upp den på ett bakplåtspapper, om du vill kan du stö sukrin på pappret innan du vänder upp rulltårtan men jag tycker det blir lite för mycket.
Smörkräm
150g smör
1,5 dl sukrinmelis (vanligt går bra, jag mortlar mitt till en liknande konsistens)
2 krm vaniljpulver
Låt smöret bli mjukt mortla eventuellt sukrin och blanda alla ingredienserna med varandra. Bred på rulltårtan när den svalnat, strö över kokosflingor och färska blåbär. Rulla ihop och njut. Förvaras i kylskåp ett par dagar, bör tas fram drygt en kvart innan servering. Servera med grädde, färska bär och kokosflingor, lyxfika.