beztamatbloggen.blogg.se

Äntligen har vi (Gustav och Mikkis) skapat en blogg där vi kan publicera recept på all trevlig och otrevlig mat vi lagar, efterfrågan på recept till Mikkis jävla instagrambilder har fått effekt. Hoppas ni gillar bloggen (egentligen bryr vi oss inte, har bara tröttnat på att skriva ner recept på papper).

Superenkelt bröd

Publicerad 2013-02-27 18:22:32 i Bröd,

Hej
Har varken haft tid eller ork att baka bröd denna vecka men att gå och köpa en limpa för 30 spänn på ICA som är torr och tråkig ville vi fan inte göra så det vara bara att googla fram ett recept på "snabbt och enkelt bröd" och börja baka utifrån grundreceptet.
 
Du behöver
25g jäst (eller 6g torrjäst /halva påsen)
3 dl vatten 37° (43-45° om du använder torrjäst)
2 msk olivolja
2 dl grahamsmjöl
ca 5,5 dl vetemjöl (330g) väg helt om ni äger en köksvåg
1 tsk salt
1 dl pumpakärnor
 
Gör såhär
Mät upp alla ingredienser i kannor, skålar eller vad ni vill så länge allt är färdiguppmätt.
Blanda jäst och vatten. Tillsätt olja och grahamsmjöl, låt hushållsassistenten arbeta degen och häll i mjölet under tiden, häll inte i allt på en gång, ingen vill ha en torr limpa. Sist häller du i salt och pumpakärnor, arbeta degen i fem minuter. Låt degen jäsa övertäckt på en varm och dragfri plats.
När degen jäst färdigt delar du den i två delar på en mjölad arbetsyta, forma två baguetter som du placerar på en plåt klädd i bakplåtspapper. Skåra limporna med en vass kniv och täck dem med en bakduk, låt jäsa i 20 minuter. Nu sätter du ugnen på 250° så den hinner bli varm. När andra jäsningen är klar gräddar du bröden mitt i ugnen i 12 minuter, låt bröden svalna på galler invirade i bakduk.
bröd
 
Såhär trevliga blev våra limpor, jag tror det fungera utmärkt att göra minibaguetter av degen också om man skulle föredra det, att blanda i t.ex. färsk rosmarin och andra fröer fungerar nog fin fint det med.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela