LCHF hallon- och chokladcheesecake
Bottnen
200g choklad, 70%
200g smör
1 dl sötströ/sukrin
1 krm vaniljpulver
4 ägg
Smält smör och choklad.
Vispa sötning, ägg och vaniljpulver luftigt. Blanda i chokladsmeten och vispa lite till.
Häll smeten i en form med löstagbar kant, in i ugnen 6 minuter på 200°.
Ställ svalt ett tag och stoppa sedan in i frysen, minst en timme innan fyllningen bres på.
"Fyllning"
400g cream cheese
6 dl vispgrädde
6 gelatinblad
2-3 msk sukrin/sötströ
500g tinade hallon
1 tsk vaniljpulver
Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst fem minuter.
Låt grädden sjuda tillsammans med sötningen ett par minuter. Pressa ur vätskan ur gelatinbladen och låt de smälta i grädden och tillsätt vaniljpulver.
Mixa hallonen med en stavmixer så de blir puré och blanda i cream cheese, tillsätt grädden när den svalnat och vispa till en jämn smet. Går även bra att mixa ihop med en stavmixer. Häll blandningen på chokladbottnen och låt stå ett par timmar i frysen, förvara sedan kakan i kylskåp men tag fram den ett tag före servering.
Chokladbottnen hittade jag här
Fyllningen hittade jag här, Originalbottnen är riktigt god den med men öka på även det receptet för att fylla ut formens bottnen ordentligt.