beztamatbloggen.blogg.se

Äntligen har vi (Gustav och Mikkis) skapat en blogg där vi kan publicera recept på all trevlig och otrevlig mat vi lagar, efterfrågan på recept till Mikkis jävla instagrambilder har fått effekt. Hoppas ni gillar bloggen (egentligen bryr vi oss inte, har bara tröttnat på att skriva ner recept på papper).

LCHF hallon- och chokladcheesecake

Publicerad 2013-07-02 22:03:00 i Allmänt,

 
Bottnen
200g choklad, 70%
200g smör
1 dl sötströ/sukrin
1 krm vaniljpulver
4 ägg
 
Smält smör och choklad.
Vispa sötning, ägg och vaniljpulver luftigt. Blanda i chokladsmeten och vispa lite till.
Häll smeten i en form med löstagbar kant, in i ugnen 6 minuter på 200°.
Ställ svalt ett tag och stoppa sedan in i frysen, minst en timme innan fyllningen bres på.
 
"Fyllning"
400g cream cheese
6 dl vispgrädde
6 gelatinblad
2-3 msk sukrin/sötströ
500g tinade hallon
1 tsk vaniljpulver
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst fem minuter.
Låt grädden sjuda tillsammans med sötningen ett par minuter. Pressa ur vätskan ur gelatinbladen och låt de smälta i grädden och tillsätt vaniljpulver.
Mixa hallonen med en stavmixer så de blir puré och blanda i cream cheese, tillsätt grädden när den svalnat och vispa till en jämn smet. Går även bra att mixa ihop med en stavmixer. Häll blandningen på chokladbottnen och låt stå ett par timmar i frysen, förvara sedan kakan i kylskåp men tag fram den ett tag före servering.
 
Chokladbottnen hittade jag här
Fyllningen hittade jag här, Originalbottnen är riktigt god den med men öka på även det receptet för att fylla ut formens bottnen ordentligt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela