beztamatbloggen.blogg.se

Äntligen har vi (Gustav och Mikkis) skapat en blogg där vi kan publicera recept på all trevlig och otrevlig mat vi lagar, efterfrågan på recept till Mikkis jävla instagrambilder har fått effekt. Hoppas ni gillar bloggen (egentligen bryr vi oss inte, har bara tröttnat på att skriva ner recept på papper).

LCHF pannacotta

Publicerad 2013-07-03 17:51:00 i Allmänt, dessert, lchf/glutenfritt,


Recept för sex portioner
6 dl vispgrädde
1 vaniljstång
3-5 krm smultronessens
3 gelatinblad
2 msk sötströ/sukrin
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst fem minuter.
Koka upp grädden och låt sjuda i åtta minuter. Gröp ur vaniljstången, lägg innanmätet plus stången i grädden och låt sjuda ytterligare 2 minuter. Dra kastrullen från plattan och tillsätt sötning och smutronessens. Krama vätskan ur gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen. Låt pannacottan svalna något innan du silar ur vanilstången. Enklast är att sila ner pannacottan ner i en tillbringare så du slipper spilla massor när du fördelar den i små glas eller formar. När du födelat pannacottan jämt i valfri serveringsgrej ställer du den i kylskåp minst fyra timmar innan servering så den stelnar ordentligt.
Toppa pannacottan med smultron eller jordgubbar och låt den stå framme några minuter innan servering.
 
Pannacottan klarar sig utmärkt i kylskåp ett dygn så om du är stressad och gillar att förbereda så mycket som möjligt går det att göra efterrätten dagen innan den ska serveras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela