beztamatbloggen.blogg.se

Äntligen har vi (Gustav och Mikkis) skapat en blogg där vi kan publicera recept på all trevlig och otrevlig mat vi lagar, efterfrågan på recept till Mikkis jävla instagrambilder har fått effekt. Hoppas ni gillar bloggen (egentligen bryr vi oss inte, har bara tröttnat på att skriva ner recept på papper).

blomkålsjansson

Publicerad 2013-03-27 20:07:00 i lchf/glutenfritt,

Måste erkänna att denna variant slår originalet!
 
Du behöver
1/2 blomkålshuvud, välj ett stort
1/2 gullök
1 burk ansjovis + spad
 
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
100g cream cheese
salt och peppar
 
smör till formen
2-3 msk mandelmjöl
 
Sätt ugnen på 225° och smörj en ungssäker form med smör.
Skiva blomkålen i halvcentimeters skivor och skiva löken.
Vispa samman creme fraiche, grädde och cream cheese, spill på lite spad, salta och peppra och vispa bort alla klumpar.
Fördela såhär:
Blomkål > lök > ansjovis (alla utom 5-7 st) > blomkå > ansjovis (5-7 resterande) > cremefraiche/grädd/ost röran
Toppa med grovmalet mandelmjöl, går att utesluta om du är allergisk eller ogillar mandelmjöl!
Stoppa in i ugnen i 30-40 minuter, stäng av ugnen och låt stå på eftervärme i ca 20 minuter.
 
Ät och njut, verkligen en toppenrätt!
 
Receptet jag utgick från: http://www.lchfgourmet.se/lchf-julmat/lchf-janssons-frestelse-/

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela