blomkålsjansson
Måste erkänna att denna variant slår originalet!
Du behöver
1/2 blomkålshuvud, välj ett stort
1/2 gullök
1 burk ansjovis + spad
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
100g cream cheese
salt och peppar
smör till formen
2-3 msk mandelmjöl
Sätt ugnen på 225° och smörj en ungssäker form med smör.
Skiva blomkålen i halvcentimeters skivor och skiva löken.
Vispa samman creme fraiche, grädde och cream cheese, spill på lite spad, salta och peppra och vispa bort alla klumpar.
Fördela såhär:
Blomkål > lök > ansjovis (alla utom 5-7 st) > blomkå > ansjovis (5-7 resterande) > cremefraiche/grädd/ost röran
Toppa med grovmalet mandelmjöl, går att utesluta om du är allergisk eller ogillar mandelmjöl!
Stoppa in i ugnen i 30-40 minuter, stäng av ugnen och låt stå på eftervärme i ca 20 minuter.
Ät och njut, verkligen en toppenrätt!
Receptet jag utgick från: http://www.lchfgourmet.se/lchf-julmat/lchf-janssons-frestelse-/