Currypizza
Ännu ett recept inspirerat av bloggen 56kilo!
Pizzabottnen
4 dl mjölk
4 ägg
100g riven ost (jag blandade parmesan och vanlig frukostost)
3 msk fiberhusk
3 msk bakpulver
3 dl pofiber
4 krm salt
rapsolja till pensling
Gör såhär
Sätt ugnen på 200°.
Värm mjölken ljummen i micro eller på spis. Riv osten, blanda ner i mjölken tillsammans med äggen. Blanda de torra ingredienserna för sig i en bunke och häll i mjölkblandningen. Rör ihop och låt svälla minst tio minuter. Klä en plåt med bakplåtspapper och bred ut degen antingen med fuktiga händer eller genom att lägga plasfolie på degen och kavla, vi äger ingen kaven därför plattade jag ut degen med fuktiga händer och det fungerade mycket bra. Häll olja i en handen, gnid händerna mot varandra så olja fördelas, kleta sedan ut detta på pizzan med händerna. Detta går givetvis att göra med pensel om man föredrar det, men i och med att jag tidigare plattat ut degen med händerna var valet givet att fortsätta använda händerna för att forma ut degen. Stoppa in plåten mitt i ugnen och låt grädda 10 minuter.
Fyllning
3 kycklingfileer, tärnade
2 bananer
1 mozzarella (125g)
1 pkt krossade tomater
1-2 nävar cashewnötter (naturella)
salt, peppar och oregano
curry
riven ost
olja att steka i
Gör såhär
Tärna kycklingen och stek den i olja och curry i några minuter och ställ sedan undan pannan för att svalna. Skiva banan och mozzarella, riv osten om du behöver.
Gör tomatsås: koka upp tomatsåsen och smaka av med oregano, salt och peppar.
Häll på tomatsåsen på pizzabottnen när förgräddningen är klar. Lägg sedan på mozzarellan, jag rev den med händerna så det blev små strimlor, och nästan all riven ost. Fortsätt sedan med att krydda med lite extra curry innan du lägger på banan, nötter, kyckling och avsluta med resterande ost. In med pizzan i ugnen igen och låt grädda 15-20 minuter på 200°.
Ät och njut, tillbehören kan givetvis varieras beroende på vad man gillar!