Kantarellbiffar
När vanliga köttfärsbiffar börjar bli långtråkiga och kryddskåpet inte räcker till kan man istället slänga lite svamp i maten. Vi har en hel del förvällda kantareller i frysen samt köttfärs som aldrig tar slut hur mycket tacos vi än äter så varför inte slå ihop dessa två trevligheter och göra nåt som är gott och blir godare med en hel del hyvlad ost på?
Du behöver:
500g köttfärs
ca 100g kantareller (avrunna)
1 ägg
salt, peppar
paprikakrydda och chilikrydda
smör till stekning
Gör såhär:
Tina köttfärsen om den är fryst. Stek svampen i smör i några minuter, salta, peppra och låt den kallna något. Blanda köttfärsen med ägg och kryddor i en bunke, häll i svampen och blanda lite mer. Forma fyra biffar och stek dem på medelvärme i smör. De smakar som bäst med smält ost på och ett stekt ägg till. Eller hamburgebröd för er som gillar kolhydrater och inte har problem med gluten!
Kanske inte världens charmigaste bild men det är åtminstone en bild! Om ni undrar vad det vita på salladen är så kan jag meddela att det är kvarg.