kesobröd
Vem gillar inte bröd? Att vara glutenintolerant eller utesluta gluten är inte alltid så kul då glutenfria bröd oftast inte är nåt att hänga i granen. Istället för att köpa bröd är det mycket bättre (billigare) att baka eget bröd. På bloggen 56kilo finns det många trevliga recept på lite allt möjligt, denna gång fastnade jag för kesobrödet och det blev riktigt gott måste jag säga! Här får ni receptet så som vi lagade de, hennes är lite annorlunda:
3 ägg
125g keso
5 msk kokosmjöl/kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
Sätt ugnen på 200°.
Knäck äggen i en bunke och tillsätt keson. Mixa till en slät smet med en stavmixer. Hacka dina föröer och blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Blanda allt och bred ut med en blöt hand på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter, vårt bröd hade inte riktigt fått färg så vi stängde av ugnen och lät plåten stå ytterligare 10 minuter i eftervärmen.