kokospannkakor
Ibland behöver man lite variation, grundreceptet på pannkakor är faktiskt ganska tråkigt och tillagad så många gånger att man inte riktigt vågar tänka på det. Vi blir nästan dagligen matade med hur bra LCHF är och hur kolhydrater och socker förstör oss så vi gav LCHF-varianten på pannkakor (en av många åtminstone) både en och två chanser. Första gången var vi lata, vi orkade inte mixa kokosflingorna till en mjöligare konstistens utan körde bara på, det blev helt okej men att dränka pannkakor i grädde och sylt (förlåt LCHF) är inte kul. Därför skrev vi om receptet, för att tillaga våra GODA kokospannkakor behöver du:
1,5 dl kokosflingor (+0,5 dl som du ej mixar)
3 ägg
en gnutta salt
ca 1 dl kvarg (vi använde lättkvarg, ICA Basic)
1 dl matlagningsgrädde (vispgrädde används i originalreceptet snott från lchfrecept.com)
1 tsk bakpulver (valfritt, de blir inte speciellt mycket "fluffigare")
Gör såhär
Mixa 1,5 dl kokos tills det blir lite mjöligare konsistens. Knäck äggen i en bunke, tillsätt kokos, salt, grädde och kvarg. Vispa till en jämn smet, häll på mer kokosflingor, de som du inte mixat och vispa lite till. Låt smeten svälla i 10-15 minuter. Precis innan du steker dina pannkakor, eller plättar, tillsätter du bakpulver. Stek pannkakorna i smör och är tillsammans med antingen kvarg och bär eller vispgrädde och bär/sylt, beroende på hur hardcore lchf du är eller bara vad som faller dig i smaken!