Lakritspannacotta
Till sex personer
3 gelatinblad
6 dl vispgrädde
1,5 vaniljstång
1 msk lakritspulver
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Gröp ur innanmätet på vaniljstången och blanda i grädden. Tillsätt lakritspulvret och stoppa i vaniljstången i grädden. Låt sjuda på svag värme i drygt 5 minuter, rör hela tiden om. Plocka ur vaniljstången och tag kastrullen av plattan, sila pannacottan om det behövs. Lakritspulvret bör ha blandats ut rätt bra i grädden men om det skulle vara klumpar kvar går det bra att mixa bort dem med en stavmixer. När du fått en jämn konsistens rör du ner gelatinbladet med en sked. Låt smeten svalna något, spola glasen med varmt vatten innan du häller på pannacottan. Täck glasen med plastfolie och ställ in i kylen i minst fyra timmar.
Är lite ledsen över att vi inte hade svart karamellfärg hemma, tror de hade gett en fräck effekt på pannacottan.
Receptet kommer ursprungligen från bloggen 56kilo.