Onsdagslyx
Baconinlindad kyckling med mozzarella och krämig savoykål
Vi börjar med kycklingen
4 stora eller 8 små kycklingfiléer
20 cocktailtomater (eller så många du vill)
3 vitlöksklyftor
8 skivor bacon
125g mozzarella (en stor boll alltså)
salt, peppar och smör till formen
Tina kycklingfiléerna eller använd färska och sätt ugnen på 230°. Smörj en ugnsfast form med flytande smör, ta och pressa vitlökarna i formen och picka små hål i tomaterna med en potatissticka eller en gaffel, skaka runt dem i formen. Skär kycklingen så du får åtta bitar om du inte valde åtta små filéer från början och linda in dem i bacon. Salta och peppra och in i övre delen av ugnen ca 7 minuter. Skiva mozzarellan i åtta skivor och börja med savoykålen.
När klockan ringer tar du ut formen ur ugnen och placerar osten på kycklingen, stoppa in i ugnen igen i 10-12 minuter. Allt blir klart ungefär samtidigt vilket är himla trevligt. Servera med sås och sallad om ni känner för det.
Krämig savoykål
ca 0,5 huvud savoykål
2 schalottenlökar
2 dl matlagningsgrädde
salt, peppar och flytande smör till stekning
Hetta upp en rymlig stekpanna, finhacka löken och strimla kålen. Stek löken mjuk i smör och tillsätt sedan kålen som också ska stekas mjuk. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.




