beztamatbloggen.blogg.se

Äntligen har vi (Gustav och Mikkis) skapat en blogg där vi kan publicera recept på all trevlig och otrevlig mat vi lagar, efterfrågan på recept till Mikkis jävla instagrambilder har fått effekt. Hoppas ni gillar bloggen (egentligen bryr vi oss inte, har bara tröttnat på att skriva ner recept på papper).

spenatpaj

Publicerad 2013-03-16 20:42:00 i Allmänt,

Ibland tar maten slut, ibland orkar man inte laga mat och därför ser vi alltid till att ha paj och/eller pizza (som vi gjort själva såklart!) i frysen. I och med flytten till nya lägenheten och en jävla massa jobb och fix har vi inte haft tid att fylla på frysen med färdigrätter. Dagen till ära blev det en spenatpaj med mozzarellatäcke.
 
Pajskal
1 dl pofiber
1/2 dl vispgrädde
1/2 msk fiberhusk
1/2 tsk bakpulver
75g smör
1 ägg
 
Sätt ugnen på 200°.
Blanda alla ingredienser till en fast deg, pressa ut den i pajformen, att ha blöda händer är ett hett tips. Detta är himla jobbigt och frustrerande då degen i princip vägrar fylla ut formen men tillslut gick det bra. En fördel är väl att använda en pajform i mindre storlek än "standard". Picka skalet med en gaffel (gammal vana) och förgrädda i ugn 10 minuter.
 
Spenatfyllningen
450-500g hackad, fryst spenat
1/2 burk creme fraiche
8 skivor skinka
salt och peppar
riven parmesanost
 
250g mozzarella
 
Tina spenaten några minuter i varmt vatten. Stek den i en torr stekpanna på hög värme tills nästan allt vatten försvunnit, salta, peppra och släng i skinkan som du tärnat. Sänk temperaturen och stek lite till innan du tillsätter creme fraiche. Riv i parmesan, när du tycker fyllningen fått en bra konsistens fyller du pajskalet och lägger på skivad mozzarella.
 
Stoppa in pajen i ugnen i 20 minuter. Längre kan eventuellt behövas.
Pajen blev rätt liten och platt, att göra dubbelt recept (både pajskal och fyllning) i en form med avtagbar kant kan rekommenderas. Det ska i alla fall vi göra nästa gång!
Obs: mozzarellan behöver inte dubblas, den täcker pajen gott och väl ändå!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela