Broccolipaj
Att förvara portionsförpackad pizza eller paj i frysen är guld värt när man inte har några rester att lägga i matlådan. Idag testade jag den trevliga kombinationen broccoli med bacon, det kan ju inte bli annat än gott.
2 ägg
2 dl pofiber
150g smör
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
Blanda allt, pressa ut i en stor pajform och nagga med en gaffel, förgräddas 10 minuter i ugn på 200°. Samma pajdeg som jag använde till spenatpajen och räkpajen.
Fyllning
8 skivor bacon/ 1 pkt på 140g blir nog bra
1 skål med fryst broccoli, hann inte väga!
1/2 gullök
Äggstammning
3 ägg
3,5 dl mjölk
salt och pepparRiven ost, använde gouda.
Klipp baconskivorna i små bitar och stek dem lite. Hacka löken och stek den i baconfettet som bildats i pannan. Häll lite vatten i broccoliskålen och ställ in den i micron ca 4 minuter med microlock. Placera fyllningen i skalet, jag körde lök - broccoli - bacon. Gör äggstammningen: vispa ägg med mjölk, salta och peppra och häll på pajen, det gr inget om lite av fyllningen sticker upp, jag plattade ner lite med händerna. Strö på osten, massor med ost ska det vara!
In i ugnen i 30 minuter.