Majonnäs och en het aioli
Du behöver
1 äggula
1,75 dl rapsolja/matolja
1/2 tsk dijonsenap
1/2 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
Blanda äggula, vinäger och senap, häll i oljan droppvis och vispa ordentligt till en krämig konsistens. Vi använder ballongvisp, har hört att elvisp med endast en visp i fungerar utmärkt det med. Smaka av med salt och peppar.
1 äggula
1,75 dl rapsolja/matolja
1/2 tsk dijonsenap
1/2 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
Blanda äggula, vinäger och senap, häll i oljan droppvis och vispa ordentligt till en krämig konsistens. Vi använder ballongvisp, har hört att elvisp med endast en visp i fungerar utmärkt det med. Smaka av med salt och peppar.
Chili-aioli
Du behöver
2 stora skedar majonnäs
3-4 vitlöksklyftor, pressade
några droppar raps/matolja
några droppar vitvinsvinäger
1 cm klippt röd chiliBlanda allt och låt stå i kylen ett dygn. Om det blir för starkt - ha i mer majonnäs!