Ostpanerad omelett
Ännu ett recept inspirerat (typ kapat rakt av) jillsmat.se
Du behöver
ca 5 skivor ost (jag använde gouda)
2 ägg
1 msk grädde (jag måttade med locket, så ett lock grädde)
salt och nymalen svartpeppar
Fyllning
ca 50g cream cheese
2-3 basilikablad
en näve handskalade räkor
Gör såhär
Hetta upp en stekpanna med smör, placera ut ostbitarna så de täcker bottnen och stek på medelvärme. Vispa ägg med grädde, salt och peppar. När ostbitarna "fårr bubblor/små hål" häller du på äggsmeten och sänker värmen lite. Stek några minuter medan du gör fyllningen:
Blanda cream cheese med basilika, riv bladen i mindre bitar först. Kleta ut på omeletten och stek lite mer innan du lägger på nästan alla räkor. Omeletten ska vara i princip genomstekt när räkorna åker på då räkorna har en tendens att bli sega vid tillagning. Vik omeletten på mitten och låt ligga kvar i pannan typ en minut.
Peppra omeletten och lägg på resterande räkor.
Omeletten är så himla god och mättar bra så tillbehör blir nästan lite överflödigt, jag hade vitlökssås och chilimajonnäs till bara för att de stod i kylen och grät.