beztamatbloggen.blogg.se

Äntligen har vi (Gustav och Mikkis) skapat en blogg där vi kan publicera recept på all trevlig och otrevlig mat vi lagar, efterfrågan på recept till Mikkis jävla instagrambilder har fått effekt. Hoppas ni gillar bloggen (egentligen bryr vi oss inte, har bara tröttnat på att skriva ner recept på papper).

Vad gör ni av all basilika?

Publicerad 2013-05-22 13:14:00 i Allmänt,

Ja det kan man ju undra, några plantor gavs bort, många blad används dagligen i matlagning men med tanke på hur snabbt basilikan växer och hur många plator vi har så går det inte riktigt att äta upp i takt med att de växer. Tror det var Gustavs mammas man som gav honom tipset att frysa in basilikan i plastpåsar som är återförslutningsbara så det är precis vad vi gör!
Vi knipsar av bladen och fyller på påsen allt eftersom, vad som måste tilläggas är att det är viktigt att det är luft i påsen för annars krossar man bladen när de frusit, vi har alltså en liten basilikaballong i frysen. Detta går mycket snabbare än att torka bladen och det mycket häftigare att ta fram ett par blad ur frysen och se hur snabbt de tinar och sen slänga ner i maten, krydda maten med torkade kryddor gör man så ofta annars ändå.
Avslutar med en vacker bild (som även agerar header på bloggen) på 80% av allt vi odlar. här ser ni:
- basilika
- chili
- rädisor
- vitlök (de verkar ha dött lite)
- smultron
- rosmarin
- koriander
- oregano
- citronmeliss
- persilja
- pepparmynta
 
har säkert missat några

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela