Vad gör ni av all basilika?
Ja det kan man ju undra, några plantor gavs bort, många blad används dagligen i matlagning men med tanke på hur snabbt basilikan växer och hur många plator vi har så går det inte riktigt att äta upp i takt med att de växer. Tror det var Gustavs mammas man som gav honom tipset att frysa in basilikan i plastpåsar som är återförslutningsbara så det är precis vad vi gör!
Vi knipsar av bladen och fyller på påsen allt eftersom, vad som måste tilläggas är att det är viktigt att det är luft i påsen för annars krossar man bladen när de frusit, vi har alltså en liten basilikaballong i frysen. Detta går mycket snabbare än att torka bladen och det mycket häftigare att ta fram ett par blad ur frysen och se hur snabbt de tinar och sen slänga ner i maten, krydda maten med torkade kryddor gör man så ofta annars ändå.
Avslutar med en vacker bild (som även agerar header på bloggen) på 80% av allt vi odlar. här ser ni:
- basilika
- chili
- rädisor
- vitlök (de verkar ha dött lite)
- smultron
- rosmarin
- koriander
- oregano
- citronmeliss
- persilja
- pepparmynta
har säkert missat några