Grönt i ugn
Att laga vegetariskt eller lchf-tillbehör till maten behöver inte vara svårare än såhär:

1 gullök
1 rödlök
1/2 huvud blomkål
Broccoli
1 zucchini
Riven ost och en skvätt grädde
Olivolja, flingsalt, örtsalt och peppar
Koka broccoli och blomkål ca 5 minuter under lock. Klyfta löken och skär zucchinin i 0,5 cm tjocka skivor och sen i halvmånar. Häll av broccolin ock blomkålen, blanda allt i en ugnsform, skvätt över olja och krydda, blanda om ordentligt. Riv ost om du inte köpt färdig, någon med smak är att föredra. Smäll på den rivna osten och skvätt över grädde.
Tillaga mitt i ugn ca 45 minuter på 200 grader.

Servera med valfritt tillbehör. Om det inte vore för att vi äter kyckling till hade jag nog smällt i kikärtor eller bönor i "gratängen". Bra veggie alternativ med relativt lite kolhydrater och fritt från gluten.