beztamatbloggen.blogg.se

Äntligen har vi (Gustav och Mikkis) skapat en blogg där vi kan publicera recept på all trevlig och otrevlig mat vi lagar, efterfrågan på recept till Mikkis jävla instagrambilder har fått effekt. Hoppas ni gillar bloggen (egentligen bryr vi oss inte, har bara tröttnat på att skriva ner recept på papper).

Bananbröd (paleo)

Publicerad 2013-12-15 19:25:00 i Allmänt, Bröd, lchf/glutenfritt,

Något jag saknat oerhört mycket sen jag började ta hand om kroppen och äta glutenfritt är bananbröd. Vilken tur att google finns, fick ispiration från detta recept.
 
Ett bröd
2 mogna bananer
3 dadlar
4 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
3 msk fiberHUSK
0,5 dl linfrön (kan uteslutas)
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
6 ägg
2 dl vatten
 
Sätt ugnen på 200°.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa ihop ägg och vatten i en annan skål.
Häll över vätskan i de torra ingredienserna och rör om.
Mosa bananen, klipp eller skär dadlarna i mindre bitar och blanda ner i smeten, mixa allt med en mixerstav till en jämn smet.
Klä en bröform med bakplåtspapper och häll ner smeten, in i ugnen i 20-30 minuter. Brödet är ganska kladdigt men om det inte faller dig i smaken kan du sänka värmen något och låta brödet stå 10-15 minuter till.
 
Låt svalna lite och ät, ät, ät!

Sojafärsbullar

Publicerad 2013-12-15 19:16:02 i Allmänt, lchf/glutenfritt, vegetariskt,

Torkad sojafärs
1-2 msk mandelmjöl
1 ägg
salt, peppar, paprikapulver, lökpulver
smör att steka i och en skvätt soja
 
Lägg sojafärsen i hett vatten i drygt 10 minuter. Häll av i ett durkslag och mixa sedan färsen med en stavmixer. Blanda ner ägg och mandelmjöl + kryddor. Mosa ihop allt ordentligt och rulla bollar som du steker i smör. Du får vara försiktig så de inte faller isär i smulor!
 
Servera med tomatsås och bönpasta!
 

supersnabb middag

Publicerad 2013-12-15 19:16:00 i Allmänt, lchf/glutenfritt, tillbehör, vegetariskt,

Du behöver
1 aubergine
1 vitlöksklyfta
1 tomat
1-2 msk tomatpuré
1-2 msk olivolja
ev. lite chili olja
salt, peppar, tandorikrydda och chilipulver

Skiva auberginen i 0,5 cm tjocka halvmånar, finhacka tomaten och vitlöken. Hetta upp oljan i en panna, klicka i tomatpurén, kryddor och rör runt lite, släng i vitlöken och stek vidare. Ha sist i aubergine och tomat, låt allt blandas väl, salta och peppra.
Ät!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela