beztamatbloggen.blogg.se

Äntligen har vi (Gustav och Mikkis) skapat en blogg där vi kan publicera recept på all trevlig och otrevlig mat vi lagar, efterfrågan på recept till Mikkis jävla instagrambilder har fått effekt. Hoppas ni gillar bloggen (egentligen bryr vi oss inte, har bara tröttnat på att skriva ner recept på papper).

LCHF pannacotta

Publicerad 2013-07-03 17:51:00 i Allmänt, dessert, lchf/glutenfritt,


Recept för sex portioner
6 dl vispgrädde
1 vaniljstång
3-5 krm smultronessens
3 gelatinblad
2 msk sötströ/sukrin
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst fem minuter.
Koka upp grädden och låt sjuda i åtta minuter. Gröp ur vaniljstången, lägg innanmätet plus stången i grädden och låt sjuda ytterligare 2 minuter. Dra kastrullen från plattan och tillsätt sötning och smutronessens. Krama vätskan ur gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen. Låt pannacottan svalna något innan du silar ur vanilstången. Enklast är att sila ner pannacottan ner i en tillbringare så du slipper spilla massor när du fördelar den i små glas eller formar. När du födelat pannacottan jämt i valfri serveringsgrej ställer du den i kylskåp minst fyra timmar innan servering så den stelnar ordentligt.
Toppa pannacottan med smultron eller jordgubbar och låt den stå framme några minuter innan servering.
 
Pannacottan klarar sig utmärkt i kylskåp ett dygn så om du är stressad och gillar att förbereda så mycket som möjligt går det att göra efterrätten dagen innan den ska serveras.

LCHF hallon- och chokladcheesecake

Publicerad 2013-07-02 22:03:00 i Allmänt,

 
Bottnen
200g choklad, 70%
200g smör
1 dl sötströ/sukrin
1 krm vaniljpulver
4 ägg
 
Smält smör och choklad.
Vispa sötning, ägg och vaniljpulver luftigt. Blanda i chokladsmeten och vispa lite till.
Häll smeten i en form med löstagbar kant, in i ugnen 6 minuter på 200°.
Ställ svalt ett tag och stoppa sedan in i frysen, minst en timme innan fyllningen bres på.
 
"Fyllning"
400g cream cheese
6 dl vispgrädde
6 gelatinblad
2-3 msk sukrin/sötströ
500g tinade hallon
1 tsk vaniljpulver
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst fem minuter.
Låt grädden sjuda tillsammans med sötningen ett par minuter. Pressa ur vätskan ur gelatinbladen och låt de smälta i grädden och tillsätt vaniljpulver.
Mixa hallonen med en stavmixer så de blir puré och blanda i cream cheese, tillsätt grädden när den svalnat och vispa till en jämn smet. Går även bra att mixa ihop med en stavmixer. Häll blandningen på chokladbottnen och låt stå ett par timmar i frysen, förvara sedan kakan i kylskåp men tag fram den ett tag före servering.
 
Chokladbottnen hittade jag här
Fyllningen hittade jag här, Originalbottnen är riktigt god den med men öka på även det receptet för att fylla ut formens bottnen ordentligt.
 

LCHF chokladbollar

Publicerad 2013-07-01 23:00:28 i Allmänt,

 
 Du behöver
50g kokosflingor
50g mandelmjöl
0,5 dl sötströ/sukrin
1 msk kakao
50g smör
1 tsk hett vatten
6 bitar sockerfri mörk choklad (cloetta använde jag)
kokosflingor att rulla i
 
Gör såhär
Smält chokladen i micron, passa den noggrannt så den inte exploderar (har hänt). Väg upp kokosflingor, mandelmjöl och smör i en bunke. Tillsätt sötning, kakao, vatten och choklad, mosa ihop med handen. Rulla små chokladbollar i kokosflingor, ställ in i kylen eller ät direkt.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela