beztamatbloggen.blogg.se

Äntligen har vi (Gustav och Mikkis) skapat en blogg där vi kan publicera recept på all trevlig och otrevlig mat vi lagar, efterfrågan på recept till Mikkis jävla instagrambilder har fått effekt. Hoppas ni gillar bloggen (egentligen bryr vi oss inte, har bara tröttnat på att skriva ner recept på papper).

Vegetarisk (liberal) lchf-paj

Publicerad 2013-10-28 12:11:00 i Allmänt, lchf/glutenfritt, vegetariskt,

Hejhej, världens mest aktiva blogg är tillbaka med ett recept.
Var inte så sugen på den vanliga pajen vi brukar göra (bacon och broccoli) och provade därför en ny, vegetarisk, fyllning.
Pajskal (det gamla vanliga)
2 ägg
2 dl pofiber
150g smör
1 dl grädde
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberHUSK
 
Blanda allt och tryck ut i en pajform, nagga med en gaffel ocg förgrädde 10 minuter på 200°.
 
Fyllning
1 gullök
1/2 röd paprika
2 klyftor vitlök
broccoli, fryst
1 burk kidneybönor i chilisås (vanliga går bra, tillsätt då lite chilisås om du vill)
paprikakrydda, salt, peppar, cayennepeppar och chilipulver
olja att steka i
 
Pressa vitlöken, strimla paprika och lök, stek allt i olja på medelvärme och krydda. Lägg i broccoli och låt den tina innan du häller på bönorna, låt puttra lite.
 
Äggstanning
3 ägg + 3 dl mjölk (ev. hälften grädde), salt och peppar
 
Lägg först på fyllningen i pajskalet och fördela den jämnt, på med äggstanningen och toppa med massor av riven ost. Grädda mitt i ugnen 30 minuter på 200°.

Bönröra

Publicerad 2013-10-05 13:07:30 i Allmänt,

Sojabönor/bondbönor vad det nu heter är riktigt gott men ganska trist att bara äta kokta. Testa att göra såhär istället 
Koka bondbönor 
Pressa en klyfta vitlök och stek i en msk olivolja, hacka lite rödlök och släng ner i pannan. Krydda med örtsalt och vitlökspulver, stek löken mjuk. Ploppa ut bönorna ur sina "skal?" Och smäll på i pannan tillsammans med en tsk olivolja . Stek några minuter, peppra och häll upp i en skål, servera varmt eller låt svalna. 



Grönt i ugn

Publicerad 2013-10-03 20:13:38 i Allmänt,

Att laga vegetariskt eller lchf-tillbehör till maten behöver inte vara svårare än såhär:
1 gullök 
1 rödlök
1/2 huvud blomkål
Broccoli
1 zucchini
Riven ost och en skvätt grädde
Olivolja, flingsalt, örtsalt och peppar

Koka broccoli och blomkål ca 5 minuter under lock. Klyfta löken och skär zucchinin i 0,5 cm tjocka skivor och sen i halvmånar. Häll av broccolin ock blomkålen, blanda allt i en ugnsform, skvätt över olja och krydda, blanda om ordentligt. Riv ost om du inte köpt färdig, någon med smak är att föredra. Smäll på den rivna osten och skvätt över grädde. 
Tillaga mitt i ugn ca 45 minuter på 200 grader. 



Servera med valfritt tillbehör. Om det inte vore för att vi äter kyckling till hade jag nog smällt i kikärtor eller bönor i "gratängen". Bra veggie alternativ med relativt lite kolhydrater och fritt från gluten.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela